Archiwum Polityki Prywatnosci

Polityka prywatności ważna do 23.12.2014

Polityka prywatności sklepu internetowego GoMama.pl

Przywiązujemy dużą uwagę do ochrony prywatności Klientów naszego sklepu. Poniższy dokument wyjaśnia zasady oraz sposób gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania informacji o użytkownikach tego sklepu internetowego.


Jakie rodzaje informacji zbieramy?
Zbieramy i wykorzystujemy Twoje dane osobowe tylko i wyłącznie dla potrzeb firmy GoMama.pl z siedzibą w Nowym Chechle przy ul. Lasowickiej 85, właściciela sklepu, w zakresie realizacji zamówień oraz celach marketingowych sklepu.

Rejestracja użytkowników

Rejestracja użytkowników następuje poprzez wypełnienie formularza rejestracyjnego i wysłanie go do administratorów sklepu. Istnieje również możliwość dokonywania zakupów bez potrzeby rejestracji, wówczas Klient zostanie poproszony o jednorazowe podanie danych niezbędnych do realizacji procesu zamówienia. Klientem sklepu GoMama.pl może zostać osoba pełnoletnia, osoba niepełnoletnia po uzyskaniu zgody rodziców lub opiekunów prawnych oraz osoba prawna. Nie kontrolujemy ani nie weryfikujemy danych identyfikacyjnych użytkownika zawartych w formularzu rejestracyjnym. Firma GoMama.pl nie ponosi żadnej odpowiedzialności za podanie danych identyfikacyjnych niezgodnych ze stanem faktycznym. Wysłanie wypełnionego formularza rejestracyjnego przez użytkownika oznacza jego zgodę na gromadzenie, przetwarzanie i wykorzystywanie zawartych w nim informacji przez firmę GoMama w zakresie realizacji zamówień oraz celach marketingowych, zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z 29 sierpnia 1997 roku (Dz.U. nr 133, poz.883).

Ochrona danych osobowych 
Zabezpieczenie danych osobowych jest dla nas bardzo ważne. Dbamy o administracyjne, techniczne i fizyczne zabezpieczenia, aby chronić dane osobowe, znajdujące się w naszym posiadaniu, przed nieautoryzowanym ujawnieniem, wykorzystaniem, zmianą i zniszczeniem. 

Przechowywanie danych
Dane osobowe zawarte w formularzach są przechowywane i przetwarzane w sposób zgodny z wymogami polskiego prawa, w szczególności z Ustawą o Ochronie Danych Osobowych z dnia 29.08.1997 r. (Dz. U. Nr 133, poz. 883). Zbiór zgromadzonych danych osobowych traktowany jest jako wydzielona baza danych, która przechowywana jest na serwerze tego serwisu w specjalnie wydzielonej strefie bezpieczeństwa. Administratorem danych gromadzonych przez ten sklep internetowy jest Firma GoMama z siedzibą w Nowym Chechle przy ul. Lasowickiej 85.


Prawa użytkownika 
Zgodnie z Ustawą o Ochronie Danych Osobowych (Dz. U. Nr 133 z dania 29.08.1997 r.) zapewniamy wszystkim Użytkownikom serwisu możliwość wglądu do swoich danych oraz ich poprawiania. Dane te mogą zostać w każdej chwili, na prośbę Użytkownika, usunięte z serwera serwisu WWW poprzez złożenie takiej dyspozycji na adres e-mail agata@gomama.pl. Zmiany w przekazanych nam danych można dokonać on-line w sekcji „Twoje konto”.

Zakres udostępniania danych
Nie przekazujemy, nie sprzedajemy i nie użyczamy gromadzonych danych osobowych innym osobom lub instytucjom, chyba że dzieje się to na wniosek sądu, prokuratury, policji lub innego uprawnionego organu.

Cookies
Informacje o plikach Cookies znajdują się tutaj: http://www.gomama.pl/informacje-o-cookies,164.html


Wyłączenie odpowiedzialności
Sklep GoMama.pl powstał, aby oferować wszelkiego rodzaju produkty dla dzieci i rodziców, możliwie precyzyjnie opisując każdy z nich. Opinie wyrażone przez społeczność w komentarzach lub w inny sposób nie zawsze są zgodne ze stanowiskiem Sklepu.

Kontakt
W przypadku jakichkolwiek wątpliwości związanych z ochroną prywatności prosimy o przesyłanie swoich pytań, uwag i sugestii korzystając ze stronyKontakt.

do góry
FB
Sklep internetowy Shoper.pl